AGRORGANIC
 

 


Dim Boonstoppel,  initiatiefnemer en eigenaar van AGRORGANIC. 

Een duurzame, organische benadering van het landbouwproductiesysteem heeft volgens mij de toekomst en is de sleutel tot een vernieuwende, maar vooral verantwoorde voedselproductie. Een productie waarbij het milieu gespaard wordt, de voedingswaarde hoog is en de CO2 afdruk laag. Ik zie AGRORGANIC naast mijn "business" ook graag als een platform waar een ieder met innovatieve inzichten betreft landbouwproductiesystemen welkom is. Met een achtergrond vanuit de land-en tuinbouw en de (agro) homeopathie houd ik mij binnen AGRORGANIC bezig met praktisch, organisch bodembeheer, projectmanagement en aquisitie, maar ook het onderhouden van contacten met overheden en het verbinden van mensen en (internationale) organisaties hebben mijn aandacht. In de subrubriek "Visie" van deze pagina vindt u een uiteenzetting van waaruit mijn werkzaamheden zijn ontstaan.


Partners


Hay Coenen is werkzaam als zelfstandig teeltspecialist tuinbouw en projectleider.

"Niets is zo duurzaam als de natuur zelf." Deze uitspraak neemt Hay al jaren ter harte, en zijn devies is dat alle gewassen thuis horen in een eigen eco-systeem. Door studie en observatie leert Hay nog steeds van de "oorspronkelijke" natuur die hij vaak opzoekt tijdens zijn reizen, in met name de Balkan. Hier heeft Hay Coenen decennialang ervaring als ondernemer/consultant en een enorm netwerk opgebouwd. Zijn specialismen zijn kleinfruit en asperges en met als standplaats Venlo is Hay voor een groot deel van het jaar te vinden in zijn geliefde Macedonië, waar hij bij voorkeur in coöperatief verband samenwerkt met plaatselijke boeren en/of tuinders. De samenwerking met AGRORGANIC bestaat uit het ontwikkelen, vorm geven en begeleiden van tuinbouw-projecten en aansluitend het verzorgen van productafzet.Henny Willemsen is zelfstandig financieel specialist en netwerker

Henny heeft jarenlange ervaring als leidinggevende in het bankwezen en is gespecialiseerd op het gebied van financieringen, subsidieaanvragen en fiscale zaken. Zijn bedrijf Bodterdyieck Advies en Bemiddeling in Malden staat AGRORGANIC bij en levert maatwerk voor ieder individueel project. Henny Willemsen is internationaal actief op het gebied van match-making voor profit en non profit organisaties. Bodterdyieck en AGRORGANIC werken samen op het gebied van subsidieaanvragen en stimuleringskredieten, ook voor bedrijven buiten de agrarische sector.  


 

René Waas is ondernemer, onderzoeker, ontwikkelaar en producent.

René is analytisch, chemisch opgeleid en heeft ruim 30 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer op het gebied van productie en kwaliteitscontrole ten aanzien van vloeibare, medische hulpmiddelen. Zijn bedrijf Certichem, gevestigd in Malden, bestaat uit laboratoria en productie-units en bedient klanten uit binnen-en buitenland. Zijn devies "kwaliteit combineren met gezond verstand" wordt bij Certichem voortdurend in praktijk gebracht door deskundig, betrokken personeel. In samenwerking met AGRORGANIC en Bodterdyieck onderzoekt, ontwikkelt en importeert René duurzame producten voor land- en tuinbouw. Certichem en AGRORGANIC versterken elkaar vooral op het gebied van kennis en productontwikkeling en vervolgens de implementatie in duurzame landbouwsystemen. Een voorbeeld hiervan is agro-homeopathie.